• ČERSTVÉ HLAVIČKY

          • Dobrý deň,

            naša škola sa zaregistrovala do  projektu Čerstvé hlavičky - Kaufland.

            Máme záujem zvýšiť konzumáciu ovocia a zeleniny našich žiakov. Záleží nám na ich zdravom vývoji a vývine.

            Spoločnosť Kaufland poskytne raz týždenne každej víťaznej základnej škole a každej víťaznej materskej škole v školskom roku 2023/2024 maximálne 200 g ovocia alebo zeleniny na žiaka/dieťa.

             

            Chceme vás poprosiť o súčinnosť pri hlasovaní! 

                                                                                                                        Vedenie školy

             

            Od 20.4. začína na webstránke www.cerstvehlavicky.sk hlasovanie verejnosti, ktoré potrvá do 31.5.2023. Z hlasovanie vzíde 75 základných škôl a 75 materských škôl, ktorým budeme od 09/2023 poskytovať 1x/týždenne čerstvé ovocie alebo zeleninu.

            Každý kto chce hlasovať sa musí pri prvom raze na webstránke zaregistrovať. Následne sa bude už len prihlasovať (obdobne ako keď sa prihlasujete na Facebook a iné sociálne siete).

            Hlasovať je možné každý deň 2x – 1x za školu a 1x za škôlku.

            Hlasovanie zohľadňuje počet detí školy/škôlky. Zhrnutie najčastejších otázok posielam v prílohe, prosím prečítajte si ho.

             

            V prílohe sú materiály, ktorými môžete hlasovanie podporiť – plagát, ktorý môžete vyvesiť na nástenke a príspevok, ktorý môžete zdieľať na sociálnych sieťach. Tieto budú od 20.4. dostupné aj na webstránke aj s ďalšími materiálmi na stiahnutie.

             

            Držíme palce a v prípade otázok sme k dispozícii.

            S pozdravom,

            Nikoleta Lörincová

          • Deň narcisov - poďakovanie

          • Ďakujeme, že vidíte život aj z inej strany.

            To bolo motto zbierky Deň narcisov, ktorá prebehla na našej škole vo štvrtok 20. apríla 2023.

            Ďakujeme, že nemyslíte len na seba a dokážete sa pozrieť na svet aj očami tých, ktorí sú z dôvodu svojho ochorenia odkázaní na pomoc druhých.

            Tešíme sa, že zbierka na našej škole má dlhoročnú tradíciu a do zbierkovania sa zapojili žiaci, rodičia a zamestnanci školy.  Spoločne sa nám podarilo vyzbierať 504 Eur.

            Veľké ĎAKUJEME.

          • Štúrov Zvolen


          • Dňa 18. apríla 2023 sa uskutočnilo školské kolo celoslovenskej súťaže v
            prednese rétoriky ŠTÚROV ZVOLEN. Súťaž bola rozdelená do dvoch kategórií.

            V I. kategórii ( 4.- 6. ročník) mali žiaci zreprodukovať časť príbehu a domyslieť zaujímavý koniec. V II. kategórii ( 7.- 9. ročník) súťažili žiaci v dvoch kolách. V prvom predniesli svoje pripravené rečnícke prejavy a v druhom kole si vybrali tému, na ktorú mali vyjadriť svoj vlastný názor.

            Umiestnenie:

            I. kategória

            1. miesto: Ján Repašský ( 6.A)

            2. miesto: Veronika Jaboreková ( 5.B)

            3. miesto: Ema Šabíková ( 6.B)

             

            II. kategória:

            1.miesto – Olívia Kernová ( 7.B)

            2. miesto – Natália Musilová ( 8.A)

            3. miesto – Lucia Birošová ( 7.B)

             

            Oceneným žiakom blahoželáme a postupujúcim prajeme veľa šťastia v okresnom kole.

          • Vzdelávanie v NBS

          • Deti 3.B sa zúčastnili zážitkového vzdelávania v národnej banke Slovenska na tému „Príjem a práca“, ktorého cieľom je priblížiť deťom svet práce a peňazí hravým a interaktívnym spôsobom.

            Vzdelávací modul v trvaní 120 minút ponúkol deťom lepšie pochopiť hodnotu peňazí v kontexte práce. Príbeh histórie peňazí im objasnil prečo peniaze vznikli a aké platidlá sa používali v minulosti. Zistili akú funkciu plnili cechy a vyskúšali si fungovanie výmenného obchodu rôznych remeselníkov. Súťažnou formou sa naučili rozdiel medzi príjmami a výdajmi aj to, že peniaze sa vyrábajú z bavlny. Súčasťou vzdelávania bola aj praktická časť v ktorej si deti vyskúšali rozdeľovať peniaze v rodinnom rozpočte. Deti sa veľa naučili, preskúmali a zabavili. Vzdelávanie ich veľmi bavilo a tešia sa na ďalšiu návštevu.

          • Exkurzia Viedeň

          • Exkurzia technické múzeum a ZOO Viedeň.

            Dňa 13.4.2023 sa 45 žiakov 8. a 9. ročníka zúčastnilo exkurzie do Viedne. Doobedie žiaci strávili v technickom múzeu, kde si vyskúšali rôzne interaktívne exponáty. Potom  sa skupina pešo presunula cez park v Schonbrunne do ZOO.

            Poobede naši žiaci pozorovali život zvierat v ZOO v Schonbrunne. Napriek celodennému poprchaniu deti veľa videli , priniesli si mnoho pekných zážitkov, ale aj vedomostí.

             

          • Brigáda v škole

          • V sobotu, 22. apríla 2023, otvorila škola brány pre všetkých, ktorí sa rozhodli priložiť ruku k dielu a pomôcť  pri úprave exteriéru a interiéru školy.

            Vyčistili sme skalku a kvetinové záhony  vo vnútornom aj vonkajšom átriu, vypleli burinu, zasadili levanduľu pri vstupe do školy, vyzbierali kamene, vyhrabali staré lístie a pripravili záhon pre novú výsadbu cibuľovín. Vyčistili sme tiež areál basketbalového ihriska, kde sme ocenili pomoc pri oprave kovového oplotenia, aby sa zvýšila bezpečnosť detí. Skrátka kosilo sa, zváralo, kopalo, hrabalo, zametalo... všetko s cieľom vytvoriť príjemnejšie a bezpečnejšie miesto pre žiakov.

            V škole ockovia vyniesli nábytok z učebne PC5, ktorú čaká rekonštrukcia a urobili sme poriadok s nábytkom v podlubí. V spolupráci s pani riaditeľkou vytriedili stoličky a lavice, ktoré sú určené na odvoz a zvyšný nábytok uložili do skladu.

            Deti sa najviac tešili na maľovanie. Natierali plot okolo školy, konštrukcie basketbalových košov, lavičky aj rebriny, ktoré čoskoro doplníme kvetináčmi s muškátmi.

            K dobrej brigáde patrí aj čas na oddych. Pri minerálke, šálke kávy a bublanine sme sa porozprávali nielen o škole. Počasie nám prialo a odmenou nebol iba tradičný guláš, ale najmä dobrý pocit z dobre vykonanej práce.

             

          • Deň Zeme

          • Dajme veciam druhú šancu

            Takto vyzeral náš projektový deň v piatok 21. apríla na 2. stupni. Spoločne sme vytvorili veľké množstvo nádherných vecí. Zamerali sme sa predovšetkým na využitie starého oblečenia, so žiakmi sme objavovali možnosti ako dať veciam druhú šancu a myslíme, že dielo sa podarilo...Našimi aktivitami sme prispeli ku Dňu Zeme, upozornili sme na  vážne problémy našej planéty,overili sme si naše zručnosti, rozvíjali kreativitu a posilnili našu školskú komunitu.

          • Deň narcisov 2023

          • Ďakujeme, že vidíte život aj z inej strany.

            To bolo motto zbierky Deň narcisov, ktorá prebehla na našej škole vo štvrtok 20. apríla 2023.

            Ďakujeme, že nemyslíte len na seba a dokážete sa pozrieť na svet aj očami tých, ktorí sú z dôvodu svojho ochorenia odkázaní na pomoc druhých.

            Tešíme sa, že zbierka na našej škole má dlhoročnú tradíciu a do zbierkovania sa zapojili žiaci, rodičia a zamestnanci školy. 

          • Školská jedáleň

          • OZNAM

            Oznam pre rodičov - platba na máj 2023:

             

            školská jedáleň nebude na máj vystavovať šeky, nakoľko v Zápisnom lístku, bolo uvedené, že rodič má poslať sumu 12,00 € na réžijné náklady na účet školskej jedálne do 25.4.2023.

             

            Šeky pošlem len rodičom detí, ktoré odoberajú aj desiatu a nemajú zadaný trvalý príkaz.

             

            S pozdravom

             

            Čuboňová Zuzana

            vedúca ŠJ Sokolíkova 2, Bratislava

             

          • Stolnotenisový turnaj CVČ Klokan, Batkova 2, 841 01 Bratislava

          • Pozvánka na  Stolnotenisový turnaj
            CVČ Klokan, Batkova 2, 841 01 Bratislava

            Pozývame Vás na stolnotenisový turnaj pre neregistrovaných hráčov, ktorý sa uskutoční

            v piatok dňa 28. 4. 2023, v čase od 14.00 do 16.30 hod, v telocvični.

            Súťažiť sa  bude v kategórii deti do 15 rokov: Systém turnaja v stolnom tenise podľa počtu prihlásených.

            Štartovné 2 eura deti. Pre súťažiacich budú pripravené ceny pre víťazov.

             

            Prihlasovanie:

            Prihlášky prosím posielajte na emailovú adresu: sport.cvc.4@gmail.com alebo na tel.č.:

            0910978212

          • Dajme veciam druhú šancu

          • Práve prebieha v našej škole bazár oblečenia, ktorého cieľom je  recyklácia a znovuvyužitie starého a nepoužívaného oblečenia. Žiaci si môžu oblečenie zakúpiť za symbolické ceny a výťažok škola venuje na charitatívne účely. Je to pilotný ročník a veríme, že bude úspešný. Ďakujeme všetkým žiakom a rodičom, ktorí prispeli do tohto bazára a podporili tak myšlienku zabrániť zbytočnému plytvaniu a využiť to, čo už máme.

          • Deň narcisov

          • Dňa 20. apríla 2023 sa na našej škole uskutoční zbierka Deň narcisov. Zbierku každoročne organizuje Liga proti rakovine a jej cieľom je podporiť projekty a programy zamerané na pomoc onkologickým pacientom. Napr.: odborné poradenstvo, individuálna psychologická podpora pre pacientov a ich príbuzných, finančná podpora v núdzi, vzdelávacie, pohybové a voľnočasové aktivity pre pacientov ale aj edukačné podujatia a kampane. Tento rok má motto :

            Ďakujeme, že vidíte život aj z inej strany.

            Zbierkovanie prebehne vo štvrtok v od 7:45 do 14:00 v budove školy.

            Vopred ďakujeme všetkým, ktorí sa rozhodli prispieť a podporiť peknú myšlienku.

          • Geografická olympiáda - okresné kolo

          • Dňa 31.marca 2023 sa uskutočnilo okresné kolo Geografickej olympiády na Gymnáziu Bilíkova. Žiaci si mohli otestovať svoje teoretické a praktické zručnosti z geografie v 3 kategóriách. V kategórií G (5.ročník) sa na 1.mieste umiestnila naša žiačka Nina Blašková (5.C). V kategórií F (6. a 7. ročník) sa na 1. mieste umiestnil žiak 7.A Richard Cagarda. V poslednej kategórii E (8. a 9. ročník) druhé miesto obsadil Michal Gergel  z 8.A triedy. Richard Cagarda a Michal Gergel postupujú na krajské kolo, ktoré sa bude konať 26. apríla 2023 na Prírodovedeckej fakulte UK.

            Gratulujeme všetkým postupujúcim a budeme im držať palce na krajskom kole.

          • Týždeň mozgu

          • Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do celosvetovej kampane zameranej na podporu informovania verejnosti a podpory vedy o mozgu.

            Týždeň mozgu sa vo svete oslavuje od roku 1996. Vo viac ako 60 krajinách sveta sa konajú tisíce osvetových podujatí na oslavu jedného z najdôležitejších ľudských orgánov.

            Naši žiaci počas tohto týždňa mohli riešiť rôzne úlohy, hlavolamy a zahrať si zaujímavé hry v spoločenskej miestnosti.  Mnohí sa zapojili aj do vedomostnej súťaže odpovedaním na otázky z rôznych oblastí.

            Najlepších riešiteľov sme odmenili J

            1. stupeň – 1.m. - Peter Pokorný a Filip Švec – 3.A            2. stupeň – 1.m. – Sofia Šaray – 7.B

                     2.m. – Jonáš Močarník – 2.C                                                   2. a 3.m.- Alžbeta Golianová

                     3.m. – Martin Klais – 2.C                                                                   a Lucia Bágeľová – 5.B

             

          • Hudobná akadémia

          • Slovenská filharmónia Bratislava

            Aj za veľmi zlého počasia sme so žiakmi našej školy strávili príjemné predpoludnie v sále Slovenskej filharmónie. Navnímali sme nádherné prostredie, veľmi dobre zorganizované a prevedené predstavenie a tóny hudobného nástroja - organ. Ďakujeme organizátorom a tešíme sa na ďalšie takéto kultúrne zážitky.

          • Výtvarná súťaž-Vytvor komix

          • Aj tento rok žiacky parlament organizoval výtvarnú súťaž, ktorá sa uskutočnila na počesť marca mesiaca knihy.

            Téma bola vytvor svoj komiks. Komiksov bolo neúrekom a rozhodovanie bolo veľmi ťažké.  Nakoniec členovia žiackeho parlamentu vybrali tri prvé miesta, ktoré boli ocenené vecnou cenou.

            Na 1. mieste sa umiestnila Dominika Klímová z 2. B.

            Na 2. mieste sa umiestnila Elenka Ortutová zo 4.D

            Na 3. mieste sa umiestnila Emília Vlachová zo 4.D

            Celý žiacky parlament gratuluje výhercom a praje veľa ďalších kreatívnych nápadov.

             

          • NÁVŠTEVA DÚBRAVSKÉHO MÚZEA

          • 5. oddelenie ŠKD

             

            Dňa 13. 4. 2023 sa 17 detí z 5. oddelenia (2.B+4.B) zúčastnili návštevy Dúbravského múzea.  Ani daždivé počasie nás neodradilo vydať sa na cestu za spoznávaním histórie Dúbravky.  Pútavým výkladom p. Meszároša sme boli vtiahnutí do histórie zvierat, obranných náčiní, či ďalších rôznych starodávnych pomôcok.  Zaujímavé informácie sme sa dozvedeli aj o dejinách Dúbravky, ktoré sme mohli pozorovať na zachovalých fotografiách.  Deti so zatajeným dychom počúvali výklad a pozorovali bohaté množstvo exponátov.  Mohli vidieť: skameneliny, sekery, staré fotoaparáty, dokumenty, kroje a veľa ďalších.  No exponátu mamutej spodnej čeľuste so zubami a lebky dinosaura sme mali možnosť aj doknúť sa.  Fakty spojené s históriou boli obohatené o príklady zo života, ako aj rady ako sa zachovať v rôznych situáciách.  Na znak vďaky sme návštevu múzea ukončili odovzdaním kresleného darčeka. Odchádzali sme plní nadšenia a naše poďakovanie patrí p. Štefanovi Meszárošovi a Dúbravskému múzeu plnému unikátnych exponátov.

             

             

          • Dúbravská atletická miniliga

          • Milí atléti,

            V nedeľu 23.4. doobeda sa koná 2.kolo Dúbravskej atletickej miniligy. 

            POZOR!! Preteky sa konajú na vynovenom štadióne ZŠ SOKOLÍKOVA. 

            Všetko ostatné sa nemení, disciplíny, výborná tombola, maskot Jakob a skvelá atmosféra. Propozície aj s linkom na prihlásenie online nájdete v prílohe.