• Okresné kolo Technickej olympiády

          • Máme víťazov!

            8.októbra sa uskutočnilo školské kolo súťaže Technická olympiáda. V kategórii A sa najlepšie umiestnili žiaci Michal Závracký z triedy 8.B a Marcel Chlaň z triedy 8.A. Žiaci postúpili do okresného kola, ktoré sa uskutočnilo 25. októbra. Veľmi nás teší úspech našich žiakov, ktorí skončili v tomto kole ako víťazi. Ďakujeme za prípravu koordinátorovi súťaže pani Salíniovej. Budeme držať palce na krajskom kole.

             

          • Jedáleň informuje!

          • Prosím rodičov, ktorí ešte nemajú zaplatenú stravu do školskej jedálne na mesiac DECEMBER, aby tak urobili čo najskôr.

            Úhrada stravného bola do 28.11.2021. Ak platíte po splatnosti, treba poslať do ŠJ doklad o platbe, aby mohlo byť dieťa nahlásené na stravu už 1.12.2021 (ústrižok do schránky, platba cez IB do mailu)

            Upozorňujem rodičov, že stravník je na obedy v novom mesiaci prihlásený až na základe pripísanej platby na účet ŠJ, nie automaticky. (odovzdaného šekového ústrižku)

            ŠJ varí  presný  počet obedov podľa nahlásených stravníkov a nie je povinná vydávať obedy žiakom bez tejto úhrady. 

            V prípade, že sa k Vám nedostal podklad k platbe - treba poslať sumu: 28,00 € na účet ŠJ:

            Číslo účtu: SK 23 5600 0000 0078 2687 7003

            Ďakujem pekne za pochopenie. 

            S pozdravom

            Zuzana Čuboňová

          • Aktuálne informácie!

          • Aktualizovaný školský semafor a vianočné prázdniny

            Vážení rodičia,

            k 26. novembru bol aktualizovaný školský semafor, upozorňujeme za niektoré dôležité zmeny:

            • Manuál ŠKOLSKÝ SEMAFOR je účinný aj počas trvania núdzového stavu vyhláseného na základe uznesenia vlády Slovenskej republiky
            • Trieda žiaka, ktorý mal pozitívny výsledok Ag samotestu ostáva doma nemôže ísť do školy. Všetci žiaci, ktorí boli v úzkom kontakte so žiakom s pozitívnymsledkom Ag samotestu za posledné 2 dni od jeho testovania alebo od objavenia sa prvých
              klinických príznakov (okrem ch, ktorí majú nimku z karantény a neprejavujú
              príznaky COVID-19), kontaktujú svojho všeobecného lekára a prihlásia sa na PCR test cez korona.gov.sk.
            • Vstup cudzím osobám do priestorov školy a školského zariadenia je zakázaný
              alebo povolený iba v rež
              ime OP (očkovaný, prekonaný) so súhlasom riaditeľa.
            • Hromadné podujatia (napr. účelové cvičenia, didaktické hry, a pod.) sa neuskutočňujú. Rodičovské schôdzky sa konajú dištančnou formou. Toto obmedzenie neplatí v prípade úkonu prevzatia Ag samotestov.
            • Rodič má povinnosť nahlasovať vykonanie Ag samotestu škole spôsobom, ktorý určí škola (prostredníctvom Edupage).

            Zároveň upozorňujeme na rozhodnutie ministra, podľa ktorého sa Vianočné prázdniny sa v školskom roku 2021/2022 uskutočnia vo všetkých školách v termíne od 20. decembra 2021 do 7. januára 2022.

          • Hlasovanie!

          • Ktorý motív by ste chceli na svojom oblečení?

            Vážení rodičia a milí naši žiaci,

            máme pre Vás jedno skvelé prekvapenie!

            Do školy prichádza nová školská kolekcia oblečenia  s logom našej školy! A ste to práve Vy, kto rozhodne o jej podobe! Hlasujte od pondelku 29.11. do piatku 3.12. 2021 o tom, ktorý z troch motívov sa Vám páči najviac. Víťazný motív potom použijeme na vytvorenie celej kolekcie, kde nájdete nielen mikiny a tričká, ale aj tepláky, batohy, čiapky a ďalšie kúsky v rôznych farebných prevedeniach :-) Hlasovať môžete tu: https://schoolsunited.cz/hlasovani/715f666a

          • ČERVENÉ STUŽKY

          • Koordinátor prevencie na škole: Mgr. Petra Richterová

            Červené stužky sú symbolom boja proti AIDS

            Aj tento školský rok sa naša škola zapojila do kampane boja proti AIDS prostredníctvom výtvarnej súťaže detí zameranej na vytvorenie LOGA tejto kampane. 

            Porota, zostavená z p. Richterovej a p. Poštrkovej, vybrala tieto tri práce detí  z tried 7.A, 8.A a  8.B . Všetky tri postupujú do celoslovenskej súťaže.

            Držíme palce  :-). 

          • Oznam

          • Povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest

            Od zajtra 25.novembra nadobúda účinnosť Vyhláška 262, ktorou sa nariaďuje povinnosť prekrytia horných dýchacích ciest (nos a ústa) v interiéri. Na žiakov základnej školy sa vzťahuje povinnosť nosenia rúška počas celého vyučovacieho procesu.

          • OZNAM

          • POZASTAVENIE ČINNOSTI INTERNÝCH A EXTERNÝCH KRÚŽKOV NA ŠKOLE DO 30.novembra 2021.

            Vážení rodičia, kolegovia a milí žiaci, 

            z dôvodu naďalej pretrvávajúcej epidemiologickej situácie na škole, bude do konca mesiaca NOVEMBER pozastavená činnosť krúžkov, v ktorých dochádza k premiešaniu žiakov z rôznych tried. Za pochopenie ďakujeme.

            Vedenie školy

          • Okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka

          • Dńa 12. novembra sa uskutočnilo okresné kolo Olympiády zo slovenského jazyka. Našu školu reprezentovala naša žiačka Sofia Kresánková z triedy 9.B. Umiestnila sa na skvelom 6. mieste, čo nás veľmi teší. Je to zároveň najlepšie umiestnenie zo všetkých zúčastnených základných škôl a osemročných gymnáziií z Dúbravky. Gratulujeme!

          • Činnosť školského parlamentu

          • Žiacky parlament

            Tento školský rok sa nám podarilo opäť nájsť ochotných žiakov z rôznych ročníkov a tried, ktorí sa prihlásili do nášho Žiackeho parlamentu (ŽP). A tak sme nelenili, návrhy od detí pozbierali a v práci sa pekne rozbehli.

            Prvá akcia navrhnutá deťmi bola JESENNÁ VÝZDOBA tried. Rôznorodosť nápadov detí a p. učiteliek bola viditeľná v každej triede. Porota zložená z členov ŽP mala neľahkú úlohu vybrať najkrajšie vyzdobenú triedu. Víťazmi sa stali triedy :                               1.miesto- 8.A

                                                                                                           2.miesto – 5.A

                                                                                                           3.miesto – 3.C

            Blahoželáme!!

              Zároveň chceme upozorniť na našu ďalšiu pripravovanú akciu, ktorou bude Deň pozdravov. Ten je každoročne 21.novembra.  Deti si majú za úlohu vyrobiť zaujímavý klobúk, v pondelok  22.11. ho nosiť v škole na hlave a  zdraviť sa rôznymi jazykmi či spôsobmi. Opäť najzaujímavejší klobúk bude vyhodnotený a ocenený. Porota bude klásť dôraz na vlastnú výrobu klobúka, či vlastnú úpravu  tejto pokrývky hlavy.

              No a nakoniec ešte jedna ponuka od ŽP: vyhlasujeme „ rúškovú“ súťaž. Úlohou bude nakresliť zaujímavý nápad, námet na rúško. Svoju kresbu potom treba podpísanú vhodiť do schránky pri nástenke ŽP.

            Tešíme sa na všetky nápady, Váš ŽP

          • Získali sme grant na Deduškov sad!

          • Grantový program Nadácie BVS Zelený región

            Cieľom programu je podporiť aktivity zamerané na vytváranie, obnovu alebo oživenie ekologicky hodnotných lokalít pomocou zapojenia detí a mládeže. Podpora starostlivosti o environmentálne miestne lokality má prostredníctvom tohto programu zaujať najmä mladšie ročníky, a to témou, ktorá aktuálne v spoločnosti intenzívne rezonuje – ochrana životného prostredia.

            Našim cieľom je vybudovať Deduškov sad v blízkosti Babičkinej záhrady, ktorá nám slúži už niekoľko rokov. Využili sme dnes nádherné slnečné počasie a začali sme výsadbou ovocných stromčekov.

          • Poď súťažiť!

          • Ypsilon - nová súťaž zo slovenského jazyka

             

            Ypsilon – slovina je hra, je zábavná súťaž pre žiakov základných škôl, v predmete slovenský jazyk a literatúra. Jej hlavným poslaním je propagovať a popularizovať slovenský jazyk a literatúru ako vyučovací predmet, ale aj zábavnou formou motivovať žiakov k úspešnému riešeniu písomných testov a skúšok. Cieľom súťaže je zbaviť žiakov negatívnych pocitov, ktoré sa často spájajú s výučbou tohto predmetu a ukázať im, že slovina je hra.

             

            Súťažné interaktívne testy rozvíjajú žiacku originalitu, tvorivosť a aktívne myslenie žiakov, podnecujú ich flexibilitu.

            Do súťaže sa môže zapojiť každý žiak základnej školy, ktorý má v škole vyučovací predmet slovenský jazyk a literatúra. Stačí ak využije jednu z možností registrácie:

            • nahlási svoju účasť školskému koordinátorovi -p. uč. Wresnig do 20.novembra 2021

            • nahlási svoju účasť svojmu učiteľovi slovenského jazyka

            Deň súťaže: 9. december 2021

            Po zaregistrovaní bude žiak evidovaný u miestneho koordinátora školy a zároveň zaradený do súťaže YPSILON, v ktorej môže vyhrať zaujímavé ceny.

            Štartovné je 5 Eur, z toho 2,50 Euro hradí škola a 2,50 Euro hradí žiak.

            Tešíme sa na tvoju účasť!

             http://www.ypsilonsutaz.sk/

             

          • iBobor

          • Informatická súťaž IBOBOR, ktorej symbolom sa stal usilovný, inteligentný a čulý bobor, bude prebiehať po jednotlivých kategóriách, v termíne 8. - 12. novembra 2021.

            V našej škole sa zúčastní súťaže 159 žiakov prvého a druhého stupňa počas vyučovania :

            pondelok 8. novembra Kadeti (8. a 9. ročník ZŠ).

            utorok 9. novembra Drobci (2. a 3. ročník ZŠ)

            streda 10. novembra Benjamíni (6. a 7. ročník ZŠ)

            piatok 12. novembra Bobríci (4. a 5. ročník ZŠ)

             

            Všetkým súťažiacim držíme prsty!

             

             

            Na tejto stránke môžeš overiť svoje schopnosti: http://demo.ibobor.sk/sutaz_demo/  Vyber si súťažnú kategóriu a ročník súťaže, ktorý si chceš vyskúšať. 

             

            Súťažné kolo informatickej súťaže IBOBOR

            Dátum konania súťaže: 8 až 12. 11. 2021 podľa kategórií

            Počet súťažiacich 149  /zapojené všetky triedy od 2 do 9 ročníka/

            Počet úspešných riešiteľov:

            1.stupeň :

            Kategória Drobec: 12, Kategória Bobrík 16,  spolu: 28

             2.stupeň :

            Kategória Benjamín: 14, Kategória Bobrík 16,  Kategória Kadet: 9,   spolu: 39

            Škola spolu  67 úspešných riešiteľov.

             

          • Ďakujeme za podporu!

          • O našom Európskom týždni športu

            O Európskom týždni  športu 2021 -  ZŠ Sokolíkova, Bratislava

            Vzťah k pohybu sa vyvíja od detstva,  škola je jednou z možností, kde sa radosť z pohybu a teda vzťah k športu dá formovať.

            Preto aj tento rok  sme našu školu  prihlásili do tejto iniciatívy a podporili ju rôznymi aktivitami.   Skoky na trampolínkach si vyskúšali všetky triedy, tabatu zvládli žiaci mnohých ročníkov s pochvalou cvičiteľky. Pripojili sme nácvik a aj súťaž v prehadzovanej na prvom stupni. Druhostupniari sa intenzívnejšie popasovali s jogou.

            Do pohybu sa  zapojili nielen deti, učitelia ale aj rodičia, či priatelia školy. Na základe našej výzvy sme uskutočnili dvojdňový Beh okruhov na školskom dvore ,pričom každý bežec  do pripraveného terča si zapísal počet odbehnutých bežeckých oválov.

            Pred 2 rokmi sme spoločne dali 27 kilometrov, tento rok 137 kilometrov!!

            Deti sa behu naozaj veľmi tešili, mnohí zvládli aj viac ako 20 oválov súvisle bežať.

            Akcia sa deťom veľmi páčila, určite sa zapojíme aj budúci rok.

          • Súťažili sme v školskom kole

          • Olympiáda zo slovenského jazyka

            Olympiáda zo slovenského jazyka a literatúry (OSJL) je jednou z foriem dobrovoľnej záujmovej činnosti žiakov. Jej cieľom je prehĺbiť, rozširovať a upevňovať komunikačné zručnosti žiakov v slovenskom jazyku, rozširovať záujem žiakov o sebavzdelávanie a samostatnú tvorivú činnosť a zvýšiť záujem o slovenský jazyk a literatúru.

            Dňa 15.10.2021 sa uskutočnilo školské kolo Olympiády zo slovenského jazyka a literatúry, do ktorého sa zapojilo 10 žiakov našej školy. Po absolvovaní vedomostného online testu, štylistickej a rétorickej časti komisia vyhodnotila školské kolo:

            1. miesto: Sofia Kresánková (9.B)

            2.miesto: Linda Zjavková ( 9.B)

            3.miesto: Natália Cibáková (9.A)

             

            Úspešní riešitelia OSJL: Tiffany Antal (9.B), Lenka Kubincová (9.A), Marián Poliaček (9.B), Lukáš Netri (9.A)

            V okresnom kole bude našu školu reprezentovať Sofia Kresánková.

            Víťazom blahoželáme a postupujúcej želáme veľa šťastia v okresnom kole.

             

             

          • OZNAM PRE ŽIAKOV A RODIČOV

          • OZNAM

            PRE RODIČOV A ŽIAKOV

             

            Od 02.11.2021 bude vrátnica v riadnej prevádzke! Žiaci prichádzajú a odchádzajú počas vyučovania výhradne cez vrátnicu!

            Informácia pre všetkých žiakov ako aj pre rodičov!

          • ŠKOLSKÁ ŽIACKA KNIŽNICA

          • Vážení rodičia, milí žiaci!

            Začína činnosť žiackej knižnice na našej škole. 

            Podmienkou vypožičania kníh žiakmi zo žiackej knižnice je prihlásenie -registrácia- žiaka prostredníctvom Edupage, výhradne z konta rodiča (okrem žiakov 1.ročníka).

            Knižnica prešla kompletnou inventarizáciou a zároveň sme použili na evidenciu knižného fondu systém Biblib, https://www.infogate.sk. Ide o prehľadný moderný knižničný systém pre menšie knižnice, ako je i tá naša. Čitateľ si môže z pohodlia domu pozrieť, aké nové knihy pribudli v knižnici, ktoré sú voľné, alebo požičané. Zároveň bude včas upozornený e-mailom na uplynutie výpožičnej doby.

            Výpožičné dni:

            Pondelok    13:00 - 15:00h      PaedDr. Zuzana Handzušová

            Streda         13:00 - 15:00h      Mgr. Bronislava Palugová

            Piatok         13:00h

          • Pomáhame...

          • Biela pastelka

            Biela pastelka je verejná zbierka, ktorá aj vďaka našej pomoci zlepšuje život nevidiacich ľudí...

            Zapojili sme sa aj v tomto školskom roku. 24.septembra sme sa pripojili k tejto verejnej zbierke pre tých, ktorí sa ocitli v neľahkej životnej situácii.

            Tým, ktorí prispeli patrí toto poďakovanie...

            Dobrý deň, 

            ďakujeme veľmi pekne, že sa Vaša škola zapojila do zbierky Biela pastelka 2021. Vyzbierali ste krásnych 241,91€.

            Ďakujeme za spoluprácu a tešíme sa opäť o rok :)

            Krajské stredisko Bratislava
            Únia nevidiacich a slabozrakých Slovenska

            Za organizačné zabezpečenie zbierky ďakujeme nášmu Školskému parlamentu.

             

          • Zapojili sme sa

          • Európsky týždeň športu

            O Európskom týždni  športu

               Koľko sa hýbu Európania a koľko Slováci? Možno neviete, ale 60% Európanov vôbec necvičí, nešportujúcich Slovákov je našťastie menej, len 51%.

             Vzťah k pohybu sa vyvíja od detstva,  škola je jednou z možností, kde sa radosť z pohybu a teda vzťah k športu dá formovať.

            Preto aj tento rok  sme našu školu  prihlásili do tejto iniciatívy a podporili ju rôznymi aktivitami.   

            Radi by sme však do pohybu zapojili nielen deti, ale aj Vás rodičov, či priateľov školy.

            Ponúkame Vám túto VÝZVU:

            Dňa 14. až 15.10.2021 budeme počítať (zapisovať) všetky okruhy zabehnuté na školskom dvore -  bežeckom ovále. Každý kto má chuť(deti,súrodenci, rodičia, starí rodičia, kamaráti...) odbehne na školskom ovále počet okruhov,ktoré zvládne a následne zapíše svoj počet odbehnutých okruhov do pripravenej tabuľky –terča.

            Prekonáme tento rok spoločný školský  výkon 27 kilometrov ?

            Skúsme to, prekonať samých seba,povzbudiť sa k športu a hlavne získať dobrý pocit, radosť z pohybu.  

             

          • Navštívili sme

          • Dúbravské múzeum

            Kto ? TRETIACI

            Čo ? Exkurzia v Dúbravskom múzeu

            Kedy ? 11.10.2021

            Čo sa deťom v múzeu páčilo?

            Marek: Dozvedel som sa, že skoro celá Devínska kobyla bola pod morom. Páčila sa mi aj vojenská dýka a granáty. Videl som žraločie zuby. Už viem, že odtiaľto pochádzajú všetky tulene.

            Klárka: Mohli sme si pohladkať zub mamuta. Videli sme v múzeu starodávne fotoaparáty a tiež aj bomby. Zistila som, že keď nájdem v lese bombu, tak sa jej nemám dotýkať ale má zavolať 112.

            Tibor : Videli sme najstaršiu tuleniu lebku, ktorá má 14 miliónov rokov. Bol tam aj Spinosaurov zub.

            Tomi : Bol tam zub megalodona, lebka prabizóna, mamutie kosti, trilobity, homolice. Dozvedel som sa, že homolice sú jedovaté. Stredne veľká homolica by mohla zabiť človeka. Megalodon je žralok dlhý 14metrov.

            Veve : V Dúbravskej izbe boli staré šijacie stroje a  staré čiernobiele fotografie. Dozvedela som sa, že lekári kedysi používali takú vec –pomôcku na zastavenie vysokého krvného tlaku.

            Čo dodať? Len poďakovanie, že máme takúto možnosť s deťmi spoznať históriu nielen našej Dúbravky vďaka ozaj erudovanému „milému ujovi“ – p. Meszárošovi, ktorý pútavo sprostredkúva historické fakty minulosti.

          • Reprezentácia školy

          • Cezpoľný beh

            Prvý októbrový deň sa naša škola zúčastnila atletickej súťaže v cezpoľnom behu pre základné a stredné školy Bratislava IV. Súťaž sa konala na Železnej studničke. Reprezentovalo nás trojčlenné družstvo dievčat z deviateho ročníka v zložení Natália Cibáková, Lenka Kubincová a Linda Zjavková. Súťaž sa uskutočnila za krásneho slnečného počasia. Zúčastnili sa jej ďalšie štyri školy. Naše dievčatá sa umiestnili na krásnom druhom mieste. Gratulujeme im k ich skvelému  umiestneniu a príkladnej reprezentácii školy.